Vi er specialister i erhvervsrejser Vi giver dig tryghed hele vejen Vi er en del af Air Greenland & Grønland

Aktiv ferie i Sydgrønland

5 dage i Narsarsuaq og skønne Igaliku

Sydgrønlands blå isbjerge og den smukt placerede bygd Igaliku er nogle af højdepunkterne på denne tur. Igaliku ligger i noget af det grønneste og mest frodige Grønland. Vi overnatter et par nætter i Igaliku, så du får mulighed for at tage på den lette dagsvandring til Plateauet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Qooroq Isfjord.

Det er den samme fjord, som du vil opleve med båd på en uforglemmelig sejltur mellem isfjelde på din sidste dag i Narsarsuaq. Du kommer også til Qassiarsyk og du kan vandre til indlandsisen fra Narsarsuaq!

Mulige Highlights!

 • Vandring i Igaliku, Qassiarsuk og Narsarsuaq
 • Nordboruiner
 • Sejltur til Qooroq Isfjord

Inkluderet i rejsen

 • Fly Nuuk-Narsarsuaq t/r
 • Båd Narsarsuaq-Qassiarsuk-Itilleq t/r
 • 2 nætter på hotel i Igaliku med eget bad og toilet
 • 2 nætter på hotel i Narsarsuaq med eget bad og toilet
 • Vandringer i Igaliko og Narsarsuaq
 • Bådudflugt til Qooroq Isfjord
 • Morgenmad
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
Dagsprogrammer
Dag 1 – ankomst til Igaliku

Du ankommer til Narsarsuaq med fly, og derfra går det videre med båd til Itilleq. Herfra vandrer du fire kilometer af “Kongevejen” fra Itilleq til Igaliku. Vejen har fået navn efter Frederik d. 9.’s besøg i 1952. Igaliku er absolut en af Grønlands smukkeste bygder. De spredte stenhuse ligger på en frodig slette blandt nordbominder i bunden af den meget blå fjord. Bag bygden rejser høje fjelde sig.

Dag 3 - 4 Flere fede oplevelser

Dag 2 – vandring til Narsaarsuup Qaava/Plateauet
Igaliku hed Gardar og var nordboernes bispesæde i en periode på ca. 300 år fra 1100-1400, og ruinerne fra denne tid er imponerende. I 1782 slog nordmanden Anders Olsen sig ned sammen med sin grønlandske kone Tuperna og forsøgte at etablere sig som kvægholder. Dette var begyndelsen på Igalikus nyere historie.

I dag er Igaliku udgangspunkt for nogle af de flotteste og mest varierede vandreture i Sydgrønland. Turen langs elven op til Sø 90 og videre op på Narsaarsuup Qaava/Plateauet er én af dem (turen er 17 kilometer tur/retur). Herfra er der en fantastisk udsigt til Qooroq-fjordens munding med alle de strandede isbjerge på morænen og den mægtige bræ i bunden af fjorden.

Turen er også spændende for de geologi-interesserede, da der er gode muligheder for at finde både bjergkrystaller og den skinnende “månesten”, Labradorit. En anden populær tur er “Vandfaldsturen” på ca. 15 kilometer, som går op i fjeldet syd for Igaliku, og derfra følger en lang række vandfald ned mod fjorden Tunulliarfik. Denne tur kan for de friske også kombineres med en overkommelig top, Nuuluk på 823 meter, som ligger lige syd for Igaliku. Denne rute er ca. 10 kilometer.

Dag 3 – Qassiarsuk og Narsarsuaq

I dag tager vi med båd fra Itilleq til Qassiarsuk. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde og hans kone Tjodhildur slog sig ned i år 982. Ruinerne fra nordbotiden er forholdsvis velbevarede, og museet kan besøges på egen hånd (entré er ikke inkluderet). Der er nogle meget spændende rekonstruktioner af Erik den Rødes langhus og Tjodhildurs Kirke. I dag lever bygdens ca. 40 indbyggere hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik.

Fra Qassiarsuk kan du vandre af grusvejen over mod den isfyldte fjord, Sermilik. Du går langs grønne marker, hvilket er helt surrealistisk i vores arktiske natur. På halvvejen får du den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab med masser af små søer. Går du hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq, er det en tur på 16 kilometer tur/retur. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Qassiarsuk til Narsarsuaq, der ligger lige på den anden side af fjorden.

Her bliver du indkvarteret på Hotel Narsarsuaq i to nætter.

Dag 4 – Vandring til Narsarsuaq Gletsjer

I dag skal du på vandretur på egen hånd til Narsarsuaq Gletsjer, der er en del af Indlandsisen, og som ligger blot otte kilometer fra Narsarsuaq. Turen går gennem Blomsterdalen, inden stien fører os 300 meter op til et plateau, hvorfra der er en imponerende udsigt over gletsjeren. Herfra er der ½ times vandring ned til selve isen. Turen går samme vej tilbage.

Dag 5 – Sejltur til Qooroq Isfjord

Sejlturen på Qooroq Isfjord er en uforglemmelig tur mellem isfjelde i alle tænkelige former og farver.
Isen i Sydgrønland er gammel, fordi den har været længere undervejs fra midten af Indlandsisen, til den brækker af i Sydgrønland i forhold til andre steder i Grønland. Det gør isen mere komprimeret, og derfor er isen ofte blå i stedet for hvid, fordi boblerne er presset helt ud af isen pga. det høje tryk, isen har været under.

Vi holder et stop og slukker bådmotoren, og med udsigt til den kælvende gletsjer nyder vi stilheden og en drink med mere end 1.000 år gammel indlandsis!

Du kan tilbringe din sidste tid i Narsarsuaq med et besøg på museet og en kop kaffe på den hyggelige Blue Ice Café. Herefter år turen tilbage nordover med Air Greenland.

Pris per person fra kr. 9.995.
Coronarabat kan fratrækkes i juni

Vores ture kan laves fra alle byer i Grønland! Skriv eller ring og spørg om priser.

Rejse nr. 2016
Juni – September

5 dage
Afrejse fra Nuuk
Individuel rejse

Praktisk information

Ikke inkluderet
Frokoster og middage
Rejseforsikringer

Bemærk! På grund af begrænset kapacitet på nogle af overnatningsstederne, kan rækkefølgen af dagsprogrammerne være ændret.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Staycation - Ferie i Grønland

Vi sælger ikke kun rejser, men også tryghed. Vi er specialister i Grønland og kender landet fra nord til syd. Den fokus og viden giver vores kunder tryghed. Hele vejen.

Har du spørgsmål? Kontakt en af vores rejsespecialister.

Book din rejse hos os. Skriv til os, hvornår du gerne vil rejse, så ser vi på mulighederne. Du er også velkommen til at ringe på 70 11 07.