Vi er specialister i erhvervsrejser Vi giver dig tryghed hele vejen Vi er en del af Air Greenland & Grønland

Hundeslædeekspedition

5 dage med 3-dages hundeslædeekspedition i Diskobugten

FÅ CORONARABAT PÅ DENNE TUR! Læs mere nedenfor.

Denne tur giver dig den helt unikke oplevelse at komme med på hundeslædeekspedition. Du kommer til at opleve en rigtig arktisk vinter nord for Polarcirklen, hvor nordlyset forhåbentlig danser over det øde landskab.

Når du er ankommet til den smukke og gamle by Qasigiannguit, kommer du på byrundtur og herefter gør du dig klar til at tage af sted på en tre-dages hundeslædetur.

På slædeekspeditionen får du lov at opleve, hvordan det er at komme væk fra byen og ud i naturen i flere dage i frostgrader med en flok løbeglade hunde foran dig. Slædehunde er utroligt smukke dyr, men det er ikke kæledyr. Deres nærmeste slægtninge er ulvene, men slædehundene lever i pagt med menneskene og har i Grønland været spændt for en slæde i knapt 1000 år. Og det er, hvad slædehundene er: Trækdyr. Og de elsker det!

På vores længste slædeekspedition kommer du til at overnatte både i hytte og i opvarmet telt. Vi kører over fjeld, langs og på fjorde og overnatter i hytte ved Tasiusaq Fjord, der ligger lige syd for Ilulissat Isfjord. Dagen efter fortsætter vi sydpå til en smuk gletsjer, som vi skal op at vandre på, hvorefter vi overnatter i et opvarmet telt ved Saqqarliup gletsjeren. Vi spiser rigtigt grønlandsk mad, og du hører om livet som fanger og fisker.

På tredjedagen går det tilbage til Qasigiannguit igen, og du kan nu prale med at være blandt dem, der fulgte i polarforskernes slædespor!

Turen kan forlænges med et ophold i Ilulissat.

Highlights!

 • 3-dages hundeslædeekspedition
 • Overnatning i hytte og telt i ødemarken
 • Oplev livet i en lille by i Diskobugten
 • Vandring på gletsjer
 • Mærk roen i det nordlige Grønland

Inkluderet i rejsen

 • Fly Nuuk – Aasiaat eller Ilulissat t/r
 • Helikopter Aasiaat eller Ilulissat – Qasigiannguit t/r
 • Transfers i Qasigiannguit
 • 2 nætter på Hotel Diskobay (eget bad/toilet)
 • 1 nat i hytte
 • 1 nat i opvarmet telt
 • Morgenmad
 • Forplejning på hele hundeslædeekspeditionen (ekskl. drikkevarer udover vand, te og kaffe)
 • Velkomstmiddag på Hotel Diskobay
 • Velkomstmøde og introduktion til slædetur
 • Byrundtur og museumsbesøg i Qasigiannguit (2-3 timer)
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

 

Dagsprogrammer
Dag 1: Fly og helikopter Nuuk-Qasigiannguit. Indkvartering og byrundtur

Du vil hurtigt erfare, at Qasigiannguit er meget af det, du har forestillet dig om en lille by i Diskobugten. Byen har ca. 1.300 indbyggere og blev anlagt i kolonitiden. Byen er ikke større end, at den oprindelige bygdestemning er bevaret. Slædehunde er stadig en naturlig del af bybilledet. Qasigiannguit betyder “de små spraglede sæler” på grund af tidligere tiders store forekomst af disse. Der findes fortsat mange sæler i området og om sommeren er her mange hvaler.

Byrundtur med besøg på det spændende bymuseum
Qasigiannguit er en spændende by at udforske, og vi skal blandt andet besøge byens museum. Museet, der ligger i Poul Egedes gamle butikshus fra 1734, rummer i dag en enestående arkæologisk samling fra udgravningerne af en boplads fra Saqqaq-kulturen (ca. 2000 f. Kr). Herudover kan du opleve udstillinger om fanger- og fiskerlivet og om rejeproduktionen, der i 1960’erne og flere årtier frem gjorde Qasigiannguit til en blomstrende by, hvor rejerne blev kaldt Det Lyserøde Guld.
Der bliver også tid til at give dig en god introduktion til hundeslædekørsel, og du kommer til at prøve sælskindstøj, så vi finder den rigtige størrelse til dig.

Velkomstmiddag på Hotel Diskobay
Om aftenen skal vi nyde en middag med udsigt. Glæd dig! Hotel Diskobay er et relativt lille hotel med uformel atmosfære. Hotelet ligger i første parket, og herfra har du udsigt over Diskobugten, når ellers der er lys til det. På denne årstid bliver dagene meget hurtigt længere og længere, så der skal nok være noget smukt at se på.

Dag 2: Afsted på 4-timers slædetur til Tasiusaq Hytte. Vandring i området

I dag skal du af sted på din hundeslædeekspedition, og i udkanten af byen ved hundepladsen møder du slædeføreren, som enten er Frank eller Nivi, og sammen får I pakket slæden.

Nu skal vi afsted på den 35 kilometer lange tur til Tasiusaq Fjord. Her kommer vi til en dejlig hytte, der skal være vores hjem en enkelt nat. Alt efter hvornår vi ankommer og hvor lang dagen er, er der tid til at gå en tur på snesko i det dejlige område. Vi er også nede ved søen og skære is fri, som vi kan smelte og få os noget dejlig varm te eller kaffe.
Om aftenen laver vi mad. Det er baseret på dejlige råvarer, som din fører eller hotellets personale selv har fanget. Forhåbentlig er det ikke overskyet, og så du være heldig at opleve en stjerneklar nat aften med nordlys, langt, langt væk fra kunstigt lys.

Dag 3: Fra Tasiusaq Fjord til Saqqarliup gletsjeren. 2½ time på slæde

Efter morgenmaden er det tid til at køre videre til næste smukke sted, Saqqarliup Gletsjer. Selve turen foregår på Tasiusaq Fjord, og vi tilbagelægger de 25 kilometer på ca. 2½ time. Fremme ved gletsjeren bliver du indkvarteret i et varmt telt, hvor sengene er dækket med rensdyrskind. Men tro endelig ikke, at du nu bare skal til at slappe af!

Saqqarliup gletsjeren er en langsomt bevægende gletsjer, og det gør den ideel til gletsjervandring. Derfor skal vi i dag op at gå på selve gletsjeren, og du kan nu tage en masse billeder, der kan forsyne dine sociale medier i ugevis efter hjemkomst. Du får også mulighed for at hike i området.

Om aftenen skal laver vi igen aftensmad af lokale råvarer.

Dag 4: 55 kilometers hundeslædetur tilbage til Qasigiannguit

Du har forhåbentlig fået en dejlig nat søvn i dit opvarmede telt og er nu klar til det lange stræk på hundeslæden. De seneste dage er du kommet længere og længere ind i landet, og nu skal du på en 55 kilometer lang tur tilbage til kysten og Qasigiannguit. Det tager ca. 7 timer og undervejs gør vi holdt og får varmet os med kaffe, te og en tiltrængt frokost.

Tilbage i Qasigiannguit er det tid til at strække benene og få et dejligt varmt bad.

Hvis ikke du er styrtet direkte i seng, kan du om aftenen nyde en lækker middag i hotellets restaurant.

Dag 5: Hjemrejse eller videre til Ilulissat

På femtedagen er det blevet tid til at tage hjem, og du bliver kørt til heliporten i Qasigiannguit.

Siden du allerede er langt væk hjemmefra, kan du jo overveje, om du skal kombinere din hundeslædeekspedition med en tur til Ilulissat, hvor du bo på Grønlands bedste 4-stjernede hotel, Hotel Arctic, hvorfra du kan tage på ture og opleve Isfjorden, der er UNESCO Verdensarv og Sermermiut. Hør nærmere med os, hvis du vil forlænge din tur.

Nivé og Frank, hundeslædeførere

Pris fra kr. 18.945.

Enkeltværelsestillæg kr. 800.

Coronarabat fratrækkes

Pr. person i dobbeltværelse: RABAT 800 kr.

Pr. person i enkeltværelse: RABAT 1.300 kr.

 

Vores ture kan laves fra alle byer i Grønland! Skriv eller ring og spørg om priser.

Rejse nr. 2002
Januar-marts
5 dage
Afrejse fra Nuuk
Individuel rejse

Turen kan med fordel forlænges med et ophold i Ilulissat.

 

Praktisk information

Ikke inkluderet

Måltider som ikke er nævnt ovenfor

Drikkevarer

Evt. ekstra udflugter

Rejseforsikringer

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

 

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Staycation - Ferie i Grønland

Vi sælger ikke kun rejser, men også tryghed. Vi er specialister i Grønland og kender landet fra nord til syd. Den fokus og viden giver vores kunder tryghed. Hele vejen.

Har du spørgsmål? Kontakt en af vores rejsespecialister.

Book din rejse hos os. Skriv til os, hvornår du gerne vil rejse, så ser vi på mulighederne. Du er også velkommen til at ringe på 70 11 07.