Vi er specialister i erhvervsrejser Vi giver dig tryghed hele vejen Vi er en del af Air Greenland & Grønland

Sommerens varme i Sydgrønland

Skøn tur til Qaqortoq

Det grønne syden!

Varme kilder, landbrug og masser af is. Dit første indtryk af Qaqortoq er de hyggelige, mangefarvede huse ved byens store indsejling. Herefter finder du varme kilder, kunst, nordboruiner, landbrugsområder og Grønlands eneste springvand.

Landbrug, Nordboruiner, varme kilder, UNESCO og vandring

Qaqortoq ligger i en gryde, der bliver gennemskåret af en elv med vand fra den nærliggende Storesø. Den smukke sydgrønlandske by Qaqortoq ligger godt inde i det sydgrønlandske fjordsystem, og her oplever du virkelig den mangfoldighed, som Grønland byder på. Det er en yndet destination for krydstogtskibe, for her er både pittoreske, farvede huse, gode butikker og kunst og kultur. Det er også Sydgrønlands centrum for handel og uddannelse, og her er rigtig mange unge mennesker, der tager en uddannelse.

Mulige Highlights!

 • Uunartoq – De varme kilder
 • Sten og menneske
 • Torvepladsen med springvandet
 • Sælskind og fede gaver
 • Hvalsø Kirkeruin – UNESCO Verdensarv
 • Oplev landbrug i Upernaviarsuk
 • Vandring

Inkluderet i rejsen

 • Fly Nuuk-Narsarsuaq t/r
 • Båd Narsarsuaq-Qaqortoq t/r
 • 4 nætter på Hotel Qaqortoq med eget bad og toilet
 • Morgenmad
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
Dagsprogrammer
Dag 1-2 Med fly og båd til Qaqortoq. Oplevvelser i Qaqortoq og omegn

Din tur starter med at du flyver sydover til Narsarsuaq. Herfra skal du videre med båd til Qaqortoq. Qaqortoq er den største by i det sydlige Grønland, og når du ankommer dertil ad søvejen, vil dine øjne automatisk blive draget til Hotel Qaqortoq. Dette 4-stjernede hotel med de dejlige værelser er smukt beliggende på en lille bakketop med udsigt over havnen og byens centrum med sit fine torv med springvand. Café/Brasserie Nanoq er et populært sted, når der skal spises, eller man skal mødes med vennerne.

Du kan på hotellet forhøre dig om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet dine udflugter, hvis du allerede har bestilt nogle hjemmefra. Og ellers kan du gøre det nu.

Du har mange muligheder de kommende dage. Her er nogle af dem:

Uunartoq – De varme kilder
På en god sommerdag er der massevis af unger, der boltrer sig i elven. Elven løber ned gennem byen eller kaster sig ud i Storsøen, der ligger lige bag byen. Hvis du ikke er helt frisk på det kolde vand, er der i Qaqortoq en unik mulighed for at tage på tur ned til de varme kilder syd for byen.
Ved stedet Uunartoq – ’Det varme’ på grønlandsk – kan du sætte dig til rette i et af naturens vidundere. Her på denne lille ø pibler det 38 grader varme vand op fra undergrunden. Mens de store isfjelde flyder sagte afsted i fjorden nedenfor kilderne, kan du sidde og være glad for, at du ikke pjasker rundt i den kolde Storesø.

Sten og menneske
Når du går rundt i byen, kan du ikke undgå at bemærke de mange kunstværker, der er hugget ud i stenene. Qaqortoqs bysbarn og store kunstner, Aka Høegh, samlede på et tidspunkt en masse kunstnere i byen. De fik hver især lov til at sætte deres præg på byen ved at lave et kunstværk i sten. Det betyder, at der er 40 smukke kunstværker rundt omkring i byen, og dem går der virkelig sport i at spotte.

Torvepladsen med springvandet
På torvet i Qaqortoq – og det er en af de eneste byer i Grønland, der rent faktisk har et torv – finder du et smukt springvand bygget i Igaliku-sten. Disse markante sten er transporteret hertil fra den nærliggende bygd. Torvet er omkranset af smukke huse fra kolonitiden, der huser alt fra butikker, bageri, Thai-restaurant og museet.
Du bør helt klar besøge museet, ligesom det er spændende at opleve den gamle Vor Frelser Kirke fra 1832, som ligger ikke langt fra torvet. Her finder du en redningskrans fra skibet Hans Hedtoft, der gik ned i 1959. Dette er det eneste levn, der er fundet fra skibet.

Dag 3 - 4 Flere fede oplevelser

Der er stadig masser af oplevelser!

Hvalsø Kirkeruin – UNESCO Verdensarv
Qaqortoq ligger i det område, som nordboerne kaldte Østerbygden. Kun en times sejlads fra byen kan du besøge Hvalsø Kirkeruin, den absolut bedst bevarede af de mange nordboruiner i Grønland. Det er forunderligt at tænke sig, at her gik nordboerne rundt i brunt tøj for over 1000 år siden.

Hvalsø Kirkeruin danner rammen om den sidste fortælling vi har om nordboerne før deres forsvinden. De islandske sagaer fortæller, at der i 1408 stod et bryllup i kirken. De tidlige nordbo- og inuitområder i Sydgrønland er i dag UNESCO Verdensarv.

Oplev landbrug i Upernaviarsuk
På landbrugsforsøgsstationen nær byen, Upernaviarsuk, bliver der eksperimenteret med både tomater, jordbør og agurker. Mange af byens haveejere gør også rigtig meget ud af fremvise smukke, frodige haver. I det hele taget er der frodigt, hvor du end kigger hen om sommeren, hvad enten det er plantet af mennesker eller af den grønlandske natur selv.

Sælskind og fede gaver
Great Greenland ligger i Qaqortoq og her designer og syr de smukke pelse, der gør sig flot på kvinder og mænd verden over. Designere som Benedikte Utzon har lavet kollektioner for Grønlands store sælskindssystue, og der er i det hele taget mange lækre produkter at få her. Det er ikke kun frakker og jakker – her produceres også lækre toppe, tasker og mange andre accessoires.

Vandring
Der er mange vandremuligheder i Qaqortoq. Du kan dels vandre meget rundt i byen, der bliver større og større, eller tage turen rundt på fjeldtoppene i nærheden. Hvis du er til de længere ture, er det muligt at vandre til Igaliku, der ligger cirka fem dages vandring fra byen. Du kan også sejle (eller om vinteren flyve med helikopteren) til nabobyen Narsaq, hvor der er rig mulighed for mange smukke gåture i en af Grønlands smukkest beliggende byer. Der er heller ikke langt til Indlandsisen med båd fra Narsaq.

Dag 5 Morgenmad og transfer til havnen og båd til Narsarsuaq. Fly Narsarsuaq - Nuuk

På femteedagen kan du som vanligt starte med noget lækker morgenmad og måske er der tid til en sidste lille vandring.

Så går turen tilbage til havnen, og I sejler til Narsarsuaq og passerer undervejs Narsaq på venstre hånd. I Narsarsuaq går turen med fly mod Nuuk efter nogle smukke og afslappende dage i Sydgrønland.

Pris per person fra kr. 9.995.
Coronarabat kan fratrækkes i juni

Vores ture kan laves fra alle byer i Grønland! Skriv eller ring og spørg om priser.

Rejse nr. 2015
Juni – September

5 dage
Afrejse fra Nuuk
Individuel rejse

Praktisk information

Ikke inkluderet
Frokoster og middage
Udflugter
Rejseforsikringer

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Staycation - Ferie i Grønland

Vi sælger ikke kun rejser, men også tryghed. Vi er specialister i Grønland og kender landet fra nord til syd. Den fokus og viden giver vores kunder tryghed. Hele vejen.

Har du spørgsmål? Kontakt en af vores rejsespecialister.

Book din rejse hos os. Skriv til os, hvornår du gerne vil rejse, så ser vi på mulighederne. Du er også velkommen til at ringe på 70 11 07.