Vi er specialister i erhvervsrejser Vi giver dig tryghed hele vejen Vi er en del af Air Greenland & Grønland

Sisimiut Staycation

Adventure og afslapning i Sisimiut

Sisimiut – Nordlysets og vinterens land

FÅ CORONARABAT PÅ DENNE TUR! Læs mere nedenfor.

Tag med os til Grønlands action-paradis! Nogle gange er det skønt at komme væk fra det hele og blive kræset om. Tage en beslutning om at prøve noget andet og få en masse forrygende oplevelser. Vores aktive rejse til Sisimiut giver dig disse muligheder.

Oplevelsestur
Sisimiut er Grønlands næststørste by med et helt forrygende bagland, hvor alle discipliner, der foregår på sne, kan opleves. Ski, snescooter, hundeslæde, snesko, kælkning og rullen er bare nogle af de ting, der ligger lige for. Du kan også lave engle i sneen, mens du ligger og kigger op på nordlyset – og bagefter kan du tage hjem på Hotel Sisimiut, tage badetøjet på og lægge dig i en hot tub på terrassen og kigge ud over sneen og fjeldene, der omkranser byen.

Der er masser af vinteraktiviteter i denne pakketur, så hele familien eller dig og kæresten kan samles om gode oplevelser. Vi har sammen med Hotel Sisimiut lavet nedenstående program, så du får mulighed for at komme ud i vores skønne, grønlandske natur på fem spændende udflugter, og så skal du flere gange i spa! Der er lagt vægt på, at det er mere eller mindre fysiske aktiviteter, hvor alle kan være med.

Highlights!

 • Vintersafari i UTV
 • Hundeslædetur
 • 2 x arktisk spa
 • Snescootertur
 • Winter hike med snesko
 • Luksus på Hotel Sisimiut

Inkluderet i rejsen

 • Fly Nuuk-Sisimiut t/r
 • Transfers i Sisimiut
 • 3 nætter på Hotel Sisimiut med eget bad og toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag
 • Velkomstmøde
 • Byrundtur i bus og besøg i Qiviut
 • Vintersafari i UTV
 • Discover hundeslædetur
 • 2 x arktisk spa
 • Snescooterintro og backcountrytur
 • Winter hike
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
Dagsprogrammer
Dag 1: Fly Nuuk – Sisimiut. Informationsmøde og byrundtur. Besøg i Qiviut

Din tur starter om formiddagen i Nuuk, hvorfra du flyver til Kangerlussuaq og fortsætter til Sisimiut.

Sisimiut er Grønlands næststørste by med knapt 5.500 indbyggere (6.500, hvis du tæller hundene med), som er kendt for deres gå-på-mod, hvilket gør, at det er en utroligt aktiv by. Det årlige skiløb Arctic Circle Race er blot ét udtryk for dette, og der er opdyrket mange muligheder for at underholde sig selv i Sisimiuts bagland. Det er blandt andet det, du kan komme til at opleve de næste 4 dage her i byen.

Efter ankomst i Sisimiut bliver du kørt til hotellet, og her får I jeres værelse. Derefter får I en briefing og et program for de kommende dage i byen.

Byrundtur
Herefter tager vi på byrundtur med bus i den smukke by, der ligger i rimeligt kuperet terræn blandt høje bjerge. Her er uddannelsesinstitutioner, en kæmpehavn, hovedkontoret for KNI (Pisiffik og Pilersuisoq), smukke museer i det gamle kolonikvarter – og så finder vi også nogle gode udkigspunkter, så I kan tage masser af gode billeder. Undervejs på byrundturen besøger vi også butikken Qiviut, der var den første butik i verden, der specialiserede sig i garn og produkter fra moskusokser. Ulden fra moskusokserne er noget af den absolut varmeste uld i verden – og så er det så blødt, så blødt.

Om aftenen byder hotellet på en dejlig velkomstmiddag i Restaurant Nasaassaaq.

Dag 2 Hundeslæde, arktisk spa og vintersafari

I dag har vi tre spændende aktiviteter på programmet.

Discover Tour (2 timer)
Discoverturen er en hundeslædetur, hvor du får lov til at opleve, hvordan det er glide hen over sneen på en slæde, trukket frem af en masse hunde. Slædehundene er en helt integreret del af livet i Sisimiut. Det er den sydligste by i Vestgrønland, hvor man må have slædehunde. Det enorme bagland er meget let tilgængeligt og en legeplads uden lige – både for både sommer- og vinteraktiviteter. Men nu er det vinter, og hundene elsker deres legeplads – og det vil de gerne vise dig.

På turen bliver du/I placeret bag slædens kusk, som sidder foran for at styre hundene. Vi kører til foden af bjerget Niujarfik, og her får du et kort ophold. Der bliver tid til nogle gode fotos, og så går turen tilbage til byen.

Det kan godt være en kold oplevelse, så vi vil helt klart anbefale at I lejer sælskindstøj. Det koster 150 kroner i leje, men så kan I også plastre Facebook og Instagram til med seje billeder.

Arktisk spa (75 minutter)
Hotel Sisimiut har Grønlands eneste udendørsspa, og det får du lov at prøve to gange på denne tur. Kombinationen af varmt vand, kold luft og afslapning har vist sig både at stimulere og afslappe kroppen. Det forbedrer blodcirkulationen og aktiverer lymfesystemet og hjælper med at afgifte kroppen. Det fremmer også aktivt frigivelsen af endorfiner, også kendt som “lykkehormoner”…og så er det sjovt at være udenfor i badetøj midt om vinteren, men bare rolig, du kommer hurtigt ned i det varme vand.

Vintersafari
Navnet vintersafari dækker over en tur ud i det fantastiske bjerglandskab på UTV, hvor du sidder inde i køretøjet, så det er ikke specielt koldt. Du skal nu igen opleve Sisimiuts bagland. På tilbagevejen stopper vi på et plateau, så du får mulighed for at nyde udsigten over Sisimiut og Davisstrædet. Da du bliver trukket afsted, kræves der ikke noget af dig (andet end du holder fast), så alle kan være med på denne tur. På turen får du flere stop, så der er rig mulighed at tage billeder og nyde naturen.

Dag 3 Snescootertur, Winter hike og Arktisk spa under nordlyset

I dag er der igen tre fede aktiviteter på programmet.

Snescooterintro og Back Country-tur (3 timer)
Har du aldrig kørt på en snescooter før? Denne tur er perfekt til begyndere, for det starter med en introduktion til sporten og du kører med en erfarren fører. Din turguide introducerer dig til grundlæggende kørefærdigheder, hvorefter du starter med at køre på et træningsspor.
Turen dertil er hotellets mest populære snescootertur, fordi den har lidt af det hele. På turen kører du på lange strækninger, på mindre stigninger og på spor i moderat tempo gennem naturskønne stier ind til bjergene. Terrænet er bakket og har gode nedkørsler og stigninger. Udover følelsen af spænding og frihed, mens du sidder bag på snescooteren gennem den kølige luft, er det absolutte højdepunkt på turen den spektakulære udsigt over Davidstrædet og den endeløse udsigt over det barske vinterlandskab fra Qerrortusup Majoriaa. Under turen vil der være et længere stop for at få en snack og noget varmt at drikke, og du vil selvfølgelig have rig mulighed for at tage billeder.

Winter hike – Vintervandretur (3 timer med sdværhedsgrad 2 af 3)
På vores Winter hike skal du ud på snesko. At gå på snesko er for store som små, og det kræver ingen erfaring, da der er en guide med, som vil lære dig at bruge snesko og stave. Som vi altid gør i Grønland, starter vi med at tage bestik af snesituationen, mens vi går solopgangen i møde. Afhængig af mængderne af sne, vælger vi den bedste vandrerute. Dette kan eksempelvis være ruten:
Vi går mod byens vandværk, som ligger lige ved slutningen af det famøse Arctic Circle Trail. Vi krydser stien og bevæger os ud i fjeldet mod søen Nilliasup tasia, som er den ene af de to søer, der giver drikkevand til hele byen. Søen er frossen, så vi kan krydse den sydover og forsætte ned mod havet via en moræne, formet af den enorme kraft fra oldtidens smeltende gletsjeris.
I området bor og færdes en del polarræve og sneharer, som vi vil prøve at spotte spor efter og måske finde en af deres huler på vejen. Afhængig af snemængder vil vi kunne se spor af skurestriber og forskellige jordarter på fjeldene fra gletsjerbevægelser og afsmeltningen af isen. For enden af morænen møder der dig et smukt syn af is fra tidevandet og havets skvulpen. Du kan kigge ud mod Davidstrædet og den betagende udsigt over skærgården og ned mod Polarcirklen syd for Sisimiut. Her holder vi en velfortjent pause og får en forfriskning. Der er også tid til at tage smukke billeder, inden turen går retur. På hjemturen krydser vi fjeldet over til en anden moræne og fortsætte kursen mod Sisimiuts langrendsløjper. Vi slutter ved den frosne sø, Spejdersøen, som er centrum for aktiviteter i vintersæson, inden vi er tilbage på Hotel Sisimiut.

Arktisk spa (75 minutter) under nordlyset
Ovenpå dasgens strabadser er det fedt igen at kunne hoppe i de varme spabade på hotellets terrasse. Denne gang gør vi det ved aftenstid, så vi krydser fingre for, at der er skyfrit, så du kan flade ud under nordlysets dans på himlen.

Dag 4 Morgenmad og transfer til lufthavn. Fly Sisimiut - Nuuk

På fjerdedagen kan du som vanligt starte med noget lækker morgenmad og måske er der tid til en sidste lille vandring.

Ved 11-tiden går turen mod lufthavnen, hvor I skal checke ind. Så går turen tilbage mod Nuuk efter nogle smukke, hvide og farvestrålende dage i Sisimiut.

Pris per person fra kr. 10.845.

Enkeltværelsestillæg kr. 865.

Coronarabat fratrækkes

Pr. person i dobbeltværelse: RABAT 1.650 kr.

Pr. person i enkeltværelse: RABAT 2.400 kr.

 

Vores ture kan laves fra alle byer i Grønland! Skriv eller ring og spørg om priser.

Rejse nr. 2010
Februar – maj
4 dage
Afrejse fra Nuuk
Individuel rejse

Praktisk information

Ikke inkluderet
Måltider som ikke er nævnt ovenfor
Rejseforsikringer

 

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Staycation - Ferie i Grønland

Vi sælger ikke kun rejser, men også tryghed. Vi er specialister i Grønland og kender landet fra nord til syd. Den fokus og viden giver vores kunder tryghed. Hele vejen.

Har du spørgsmål? Kontakt en af vores rejsespecialister.

Book din rejse hos os. Skriv til os, hvornår du gerne vil rejse, så ser vi på mulighederne. Du er også velkommen til at ringe på 70 11 07.