VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Weekend i Ilulissat (forår og efterår)

4 dage i Ilulissat med fly t/r fra Nuuk


Har du fire dage til overs, og trænger du til store oplevelser og rigtig forkælelse, så er du havnet det rette sted. Du rejser ved middagstid på udrejsedagen og flyver først hjem om eftermiddagen på den sidste dag. Du får altså masser af tid til oplevelser.

På denne rejse fra Nuuk flyver vi dig til isfjeldenes hovedstad Ilulissat, hvor de store indtryk og oplevelserne findes lige uden for døren. Men oplevelserne findes ikke kun under åben himmel; også valget af hotel, med den særlige beliggenhed og betagende udsigt og muligheden for forkælelser til ganen i hotellets restaurant, danner basen for en helt særlig forlænget weekend.

Så sæt dagene af og få ladet batterierne op på en helt særlig måde på denne forkælelsesrejse, hvor du på en forlænget weekend får lov at opleve en bid af det bedste, Ilulissat kan byde på.

Du har naturligvis fuld frihed på din rejse til at indrette dagene efter dit eget ønske. I følgende dagsprogram kan du finde inspiration til, hvilke aktiviteter, du kan fylde dagene med.

Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider.

Highligts på rejsen

 • På sejltur imellem isfjeldene
 • Sejltur til bygden Oqaatsut (fra 17. april til 4. december)
 • Se de magiske nordlys (februar-marts)
 • Grønlands bedste hotel

 

Inkluderet i rejsen

 • Fly fra Nuuk til Ilulissat t/r med Air Greenland
 • Transfer fra Ilulissat lufthavn til Hotel Arctic t/r
 • 3 nætter på Hotel Arctic med morgenmad
 • Velkomstmøde med lokal guide
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

Dagsprogrammer

Dag 1: Fly fra Nuuk til Ilulissat og velkomstmøde på Hotel Arctic

Det er en flot flyvetur langs Grønland, hvor du rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og ved landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i sneen og isens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel, grønlandsk by.

Hotel Arctics bus henter dig i lufthavnen, og du tjekker ind på det dejligt beliggende 4-stjernede hotel. Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede selv har bestilt hjemmefra.

Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere.

Forslag til Dag 2: Kulturhistorisk byvandring, sejltur imellem Isfjelde og udkig efter nordlyset

Guidet byrundtur
Du kan høre om byens historie og opleve byens mange spændende facetter. llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. Der har boet mennesker i området ved llulissat i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med ‘k’) og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid. Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer og -forsker, voksede op i byen i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum. Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage.

Sejlads blandt isfjelde
Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve en sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. En utrolig naturoplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Nordlyssafari
På vinteraftener med klar himmel, kan du se det smukke nordlys over Ilulissat. Aurora Borealis er nattehimlens mest spektakulære fænomen. Sagnet siger, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie. Andre folkeslag mener, at mennesker bliver særlig intelligente, hvis de er undfanget under nordlyset.

Forslag til Dag 3: Vandretur til isfjorden eller sejltur til bygden Oqaatsut

Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden
Ilulissats smukke isbjerge danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag er der endnu rester, der vidner om deres tilstedeværelse, men det er ikke sikkert du ser det hele, da der kan være sne her. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder.

Eftermiddagen kan stå på sejltur til bygden Oqaatsut.

Sejltur til bygden Oqaatsut
Isolerede små bygdesamfund er noget særligt i Grønland. De har både Internet og fladskærme i bygderne, men livet leves i et andet tempo. For blot en generation siden boede størstedelen af den grønlandske befolkning i de mange små bygder, der lå som en perlerække langs kysten. I dag bor flertallet i byerne, men omkring Ilulissat ligger der endnu fire livskraftige bygder. En af disse er Oqaatsut også kendt som Rodebay. Gennem flere århundreder var stedet Oqaatsut tilholdssted for hollandske hvalfangere, heraf navnet Rodebay. Den dag i dag trækkes der jævnligt hvaler på land i den gamle bygd. Naturskønt placeret ca. 15 kilometer nord for Ilulissat ligger den gamle bygd der i dag har 45 indbyggere og egen skole, kirke, købmand, og endda den lille restaurant „H8“ indrettet i de gamle kolonibygninger.

Dag 4: Hjemrejse med fly fra Ilulissat til Nuuk

Efter en intens weekend, er det nu tid til at tage afsked med Ilulissat og vende tilbage til Nuuk. Vi håber, at du har haft en skøn forlænget weekend med god tid til oplevelser og afslapning.

Du får et sidste syn af de enorme isfjelde i Ilulissat isfjord med en fantastisk udsigt over hele området fra flyet.

Priser og booking

Pris fra 4.745

Februar-maj
4 dage/3 nætter. Rejse nr. 6024.
Afrejse fra Nuuk
Individuel rejse

Vi tilbyder standardværelser på denne rejse. Ønsker du en opgradering, kan du spørge ved check-in på hotellet. Såfremt der er mulighed for opgradering, vil der beetales en dagspris for dette.

Flyinformation 2024

 • Afrejse 07.30 fra Nuuk ankomst kl. 10.05
 • Afrejse 14.25 fra Ilulissat ankomst kl. 16.40

Bortset fra d. 29.11.24

 • Afrejse 07.00 fra Nuuk ankomst kl. 08.20
 • Afrejse 18.00 fra Ilulissat kl. 20.10

Bortset fra d. 06.12.24 og 13.12.24

 • Afrejse 12.15 fra Nuuk ankomst kl. 13.35
 • Afrejse 13.15 fra Ilulissat ankomst kl. 14.40

Flyinformation 2025
Udrejse fra Nuuk kl. 07.00 med ankomst i Ilulissat kl. 08.20.
Hjemrejse fra Ilulissat kl. 13.15 med ankomst i Nuuk kl. 14.40.

Det er desværre ikke muligt at booke direkte på vores grønlandske side. Hvis du vil booke turen, bliver du dirigeret til vores danske hjemmeside for turister. Her kan du booke.

Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider.

Praktisk information

Ikke inkluderet

 • Frokoster og middage
 • Drikkevarer
 • Rejseforsikring
 • Udflugter

Håndbagage
Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Har du spørgsmål? Kontakt en af vores rejsespecialister.

Book din rejse hos os. Skriv til os, hvornår du gerne vil rejse, så ser vi på mulighederne. Du er også velkommen til at ringe på 70 11 07.

Kontakt

Kalaallit Nunaat:
+299 70 11 07
booking@greenland-travel.gl

København:
+45 3313 10 11
erhvervcph@greenland-travel.dk

Adresse

Nunatta Angalatitsivia
Aqqusinersuaq 3A
3900 Nuuk

Grønlands Rejsebureau
Wilders Plads 13A, 1.
DK – 1403 København K

Åbningstider

Mandag til fredag:

Telefon:
9:00-16:00

Personligt fremmøde:
Kalaallit Nunaat: 10.00-15.00
København: 9.00 – 15.30

Følg os