VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Nytår i Ilulissat 2024

Oplev nytåret i Nordgrønland med slædehunde, isfjelde, vandring og fyrværkeri!

Vi byder velkommen til nytår i Ilulissat, hvilket er en helt enestående oplevelse.

Grønlands natur er smuk hele året, og om vinteren er den vidunderlig, når den dækket af et tæppe af sne og is skaber mulighed for et utal af oplevelser under nordlyset. På denne 4-dages tur skal du til llulissat og opleve fyrværkeri, nordlys, slædehunde, enorme isbjerge og sneklædte klipper i store mængder.

Den 31. december bliver der kræset for os i restauranten på Hotel Arctic. Vi er inviteret til gallamiddag, hvor der er lækker mad, underholdning og de rette pauser, så vi kan komme ud at nyde fyrværkeriet flere gange i løbet af aftenen.

Vores gæster elsker det helt unikke lys, der er her i Diskobugten på trods af mørketiden. Om dagen er der skumring og selvfølgelig mørkt om natten. Heldigvis er der hyggeligt varmt indendørs på hotellet, og det skal vi selvfølgelig også udnytte. Vores dygtige og særligt udvalgte rejseledere holder små foredrag og har også et par quizzer i ærmet – og der bliver også tid til leg og spil. Vi ser frem til at kunne byde dig og det nye år velkommen under polarhimlen.

Bemærk: Turen guides på engelsk og dansk.

Bemærk venligst
Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider.

Rejseprogram

Du har fuld frihed på din rejse til at indrette dagene efter dit eget ønske. I dagsprogrammet kan du finde inspiration til, hvilke aktiviteter, du kan fylde dagene med. Vores udflugtspakke kan bestilles samtidig med rejsen. Hvis du vil være sikker på plads på udflugterne, så anbefaler vi, at du bestiller hjemmefra.

Udflugtspakke

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler, at du bestiller pakken samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling er der et håndteringsgebyr på 200 kr. og du risikerer, at der er udsolgt.

 • Nordlyssafari (1½ time)
 • Vandretur til bopladsen Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2½ timer)
 • Hundeslædeudflugt i Ilulissat inkl. leje af slædetøj og støvler, 2 personer per slæde (1½ time)
 • Udflugtspakke: DKK 3.095 (børn DKK 2.805).

Highligts på rejsen

 • Oplev isfjeldenes hovedstad, Ilulissat
 • Oplev Isfjorden der er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Sejl blandt enorme isbjerge
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Spot nordlyset på polarhimlen
 • Fejring af grønlandsk nytår

 

 

 

Inkluderet i rejsen

 • Fly Nuuk-llulissat t/r
 • Transfer fra lufthavn til Hotel Arctic t/r
 • 3 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (ekskl. drikkevarer)
 • Gallamiddag nytårsaften på Hotel Arctic inkl. champagne (ekskl. andre drikkevarer)
 • Informationsmøde
 • Dansk- og engelsktalende rejseleder
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Fakturagebyr
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Dagsprogrammer

Dag 1: Fly Nuuk-Ilulissat, velkomstmøde, Sermermiut og hundeslædetur (tilkøb)

Vi går om bord på Air Greenlands Dash-8 i Nuuk og flyver til lufthavnen mod llulissat. Efter at have fløjet over llulissat isfjord, lander vi i llulissat Lufthavn. Vi bliver hentet i Hotel Arctics bus og kørt ind til det lækre hotel, der ligger med skøn udsigt over Diskobugten og Ilulissat – og har ry for at være Grønlands bedste hotel.

På hotellet holder rejselederen velkomstmøde og fortæller om byen, området og udflugtsmuligheder. Bemærk, at der kan blive byttet rundt på de dage, hvor I skal på udflugter. Det skyldes, at det er begrænset hvor meget lys, der er, så vi kan måske ikke få alle folk ud at sejle samme dag eksempelvis, fordi båden kun har 12 passagerer med. Men vi skal nok få tingene til at gå op i en højere enhed.

Du skal på en vandretur til Sermermiut og ud på en hundeslædetur, hvis du har købt udflugtspakken.

Vandring til den tidligere inuit-boplads Sermermiut ved lsfjorden (del af udflugtspakken)

Du skal i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut, der har været beboet i årtusinder på grund af sin fantastiske beliggenhed ved lsfjorden. Selv om her er mere end pænt at se på, var det nu ikke udsigten, der fik inuit til at komme her. Der er fremragende jagtmuligheder i området, da lsfjorden giver føde til både fisk og sæler, som så igen har skabt grundlag for menneskelige beboelser.

1½-times hundeslædetur (del af udflugtspakken)
Du kan i dag glæde dig til en 1½-times hundeslædetur. Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Dag 2: Sejltur (tilkøb) og Nytårsaften

I aften er det Nytårsaften! Men inden vi når til aftenens festivitas, skal vi ud at sejle på Isfjorden, hvis du har købt udflugtspakken.

Diskobugten er Grønlands mest efterspurgte turistmål. Det skyldes særligt isen, men også fordi stedet rummer sin helt egen skønhed og har kulturelle attraktioner på stribe. En af de store perler i området – og uden tvivl den mest kendte – er llulissat lsfjord.

Sejlads til lsfjorden (del af udflugtspakken)
Du slutter året med et af dit livs højdepunkter, nemlig en sejltur til lsfjordens munding, hvor I skal sejle rundt ved de enorme isfjelde, der ligger strandede her. Ved fjordens munding har isen gennem årtusinder skubbet en sandbanke frem, som de gevaldige isfjelde nu går på grund på. Når presset så bliver for højt af isen, der i en stadig strøm kommer og skubber på inde fra fjorden eller på grund af dønninger eller afsmeltning, kan de store isfjelde endelig begive sig videre ud i Diskobugten.

Du kan også overveje en snescootertur!

Snescootertur med 1 eller 2 personer på snescooteren (tilkøb)
På denne tur kommer du med ud i Ilulissats bagland, og oplever det arktiske vinterlandskab på tæt hold. I kører op igennem “Kløften”, der er et smalt spor, som skærer sig gennem fjeldet bag Ilulissat. Fra toppen får du en fantastisk udsigt over Ilulissat og Diskobugten. Så kører I som gruppe videre over frosne søer og det barske fjeldlandskab. I stopper op ved de bedste udsigtspunkter undervejs, så der kan tages billeder, og I kan få noget varmt at drikke.
Du kan købe udflugten, så du er sammen med en anden person på snescooteren, eller du kan alene på en snescooter.

Gallamiddag på Hotel Arctic
Nytåret nærmer sig nu med hastige skridt, og i aften skal du med til gallamiddag på Hotel Arctic. Det er en fem-retters middag, hvor der holdes en behørig pause ved 21-tiden, for da går hele Grønland udenfor og fejrer det danske nytår og sender raketter op til ære for venner og familie i Danmark. Herefter genoptager vi middagen, og når klokken bliver 24, er det ud i sneen igen og fejre det ‘rigtige’ nytår. Så går vi ind og får os et glas boblevand og så kan man jo selv vurdere, hvor længe man vil holde ud om natten.

Dag 3: På egen hånd og evt. nordlyssafari (tilkøb)

Den 1. januar har du på egen hånd. Men så sker der igen noget om aftenen, for har du købt tilkøbspakken, skal du på nordlyssafari.

Nordlyssafari (del af udflugtspakken)
Alle er vilde med nordlyset. Det er en lidt bastant udmelding, men vi har aldrig mødt nogen, der ikke har været imponeret over nordlys. Når man står på en frostklar aften og ser det fantastiske nordlys bevæge sig hen over himlen, er man tæt på tårer over at se noget så smukt.

Guiden fortæller om dette spektakulære naturfænomen også kaldet Aurora Borealis og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af lysets forskellige nuancer under dets vandring over nattehimlen. På dage med mere end 20% chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger, frem og tilbage på himlen. Der serveres kaffe eller te.

Dag 4: Fly Ilulissat-Nuuk

I dag går turen tilbage mod Nuuk. Med Air Greenlands Dash 8 forlader vi llulissat Lufthavn og sætter kurs sydpå mod Nuuk efter nogle fantastiske dage i nord.

Pris og booking

30. december, 2024 – 2. januar, 2025

4 dage/3 nætter. Rejsenr. 9022.

Afrejse fra Nuuk.

Pris

 • Fra 11.375 DKK pr. prs. i delt dobbeltværelse
 • Med enkeltværelse: Kr. 14.175
 • Udflugtspakke: Kr. 3.095 (børn Kr. 2.805)

Individuel rejse

 

Flytider

 • Udrejse fra Nuuk 11.25
 • Hjemrejse med ankomst i Nuuk 16.40

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider.

Vores ture kan laves fra alle byer i Grønland! Skriv eller ring og spørg om priser.

Bestil rejsen
Du bliver ledt over på vores danske hjemmeside, hvor du kan booke din rejse.

Praktisk information

Guidesprog
Rejselederen guider på dansk og engelsk

Ikke inkluderet

 • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
 • Drikkevarer
 • Udflugtspakken
 • Rejseforsikringer

Baggage
20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Har du spørgsmål? Kontakt en af vores rejsespecialister.

Book din rejse hos os. Skriv til os, hvornår du gerne vil rejse, så ser vi på mulighederne. Du er også velkommen til at ringe på 70 11 07.

Kontakt

Kalaallit Nunaat:
+299 70 11 07
booking@greenland-travel.gl

København:
+45 3313 10 11
erhvervcph@greenland-travel.dk

Adresse

Nunatta Angalatitsivia
Aqqusinersuaq 3A
3900 Nuuk

Grønlands Rejsebureau
Wilders Plads 13A, 1.
DK – 1403 København K

Åbningstider

Mandag til fredag:

Telefon:
9:00-16:00

Personligt fremmøde:
Kalaallit Nunaat: 10.00-15.00
København: 9.00 – 15.30

Følg os