Vi er specialister i erhvervsrejser Vi giver dig tryghed hele vejen Vi er en del af Air Greenland & Grønland

Covid-19 – Seneste opdatering

Opdatering 26. januar 2022

Du skal være færdigvaccineret senest 14 dage før afrejse eller kunne fremvise et positivt PCR-testresultat, der er mindst 14 dage gammelt og højst 12 uger gammelt for at rejse ind i Grønland, såfremt du ikke har permanent adresse i Grønland. Børn under 12 år kan rejse ind uden at være vaccinerede, men skal i karantæne. Der er p.t. restriktioner for ophold på offentlige steder i det meste af Grønland (se nedenfor). Færdigvaccinerede fra og med 12 år skal IKKE i karantæne eller gentestes ved ankomst i Grønland.

Grønlands Selvstyre har opdateret indrejserestriktionerne til Grønland. Det betyder, at det fra den 26. januar, 2022, ikke længere er nødvendigt at vise en negativ PC- test inden afrejse til Grønland.

Du skal stadigvæk være færdigvaccineret senest 14 dage før afrejse eller kunne fremvise et positivt PCR-testresultat, der er mindst 14 dage gammelt og højst 12 uger gammelt. Du skal stadigvæk bruge mundbind i lufthavne og ombord på flyverne til og i Grønland. I Grønland skal man ligeledes kunne fremvise et coronapas, når man ønsker at komme ind på offentlige steder.

Du kan læse mere her.

Disse begrænsninger vil blive evalueret den 14. februar 2022, og vi ved i øjeblikket ikke, om de vil blive ændret efter den dato.

Læs mere om reglerne på Landslægens Coronahjemmeside.

Læs mere om restriktioner for ophold på offentlige steder i Grønland.

Gældende rejseregler for rejser til Grønland

 • Det er kun færdigvaccinerede, der kan rejse ind i landet, såfremt man ikke har permanent adresse i Grønland.
 • Børn over 2 år skal i karantæne, med mindre de er færdigvaccinerede.
 • Det er ikke folk fra alle lande, der kan rejse ind i Grønland. Grønland følger samme retningslinjer som Danmark. En liste over landene kan ses på udenrigsministeriets hjemmeside.
 • NB: Den 1. november frafaldt det tidligere krav om SUMUT-blanketter ved indrejse til Grønland.

Indenrigsrejser i Grønland

Krav ved indenrigsrejse
Personer på 12 år og over, der rejser indenrigs i Grønland, skal være færdigvaccinerede mod COVID-19.

Du er undtaget kravet om færdig vaccination, hvis du rejser hjem, til din uddannelsesinstitution, er pålagt borgerligt ombud, eller skal udføre dit arbejde på det offentlige transportmiddel, som anvendes ved udrejse. Du anses som færdigvaccineret mod COVID-19, når du har afsluttet et vaccinationsforløb og kan dokumentere dette. Selvom du er undtaget krav om vaccination, skal man stadig fremvise negativ PCR-test ved udrejse. Denne test må maksimalt være 48 timer gammel.

Karantænekrav ved indenrigsrejser i Grønland
Der er restriktioner, hvis du ikke er færdigvaccineret og rejser indenrigs  i Grønland. I så fald skal du gå i fem dages karantæne og testes for COVID-19, når du ankommer til din indenrigsdestination i Grønland. Herefter skal du testes på 5. dagen eller senere efter din udrejse, og hvis din test nu er negativ, bliver du anset som ikke-smittet. Lader du dig ikke teste på 5. dagen, skal du blive minimum 14 dage i træk i samme by forud for rejsen, før du kan rejse videre til en anden by.

Vaccinekravet er ikke gældende for børn i alderen 0-11 år.

Vaccinekravet gælder heller ikke for personer, som Landslægeembedet har vurderet ikke bør vaccineres.

Har du tidligere været smittet med Corona, kan myndighederne som dokumentation godtage en positiv coronatest, der er mellem 14 dage og 12 uger gammel.

Færdigvaccineret for Covid-19

En færdigvaccineret person er i dette tilfælde en person, der har fået begge Covid-19 vaccinationer, og der skal være gået 14 dage siden det sidste stik. Grønland accepterer krydsvaccinationer.

Tryghed på rejsen

Grønlands Rejsebureau er i løbende dialog med vores grønlandske samarbejdspartnere. Vi har sendt en række vejledninger, som de kan bruge som hjælp i deres forberedelser, når de begynder at modtage turister igen.
Det skal understreges, at Grønland fra starten af Covid-19-pandemien har fulgt den danske stats retningslinjer. Ydermere har Nalakkersuisut/Grønlands Selvstyre også introduceret egne retningslinjer i samarbejdet med de grønlandske sundhedsmyndigheder.

Hvad SKAL du som gæst sørge for at have i orden inden afrejse til Grønland?

 • Du skal være færdigvaccineret
 • Du SKAL bære mundbind fra det tidspunkt, du går ind i Kastrup Lufthavn til det tidspunkt, du forlader lufthavnen på din slutdestination. D.v.s. skal du rejse til Nuuk, så er det indtil du forlader Nuuk lufthavn.

Hvad kan vores gæster selv gøre YDERLIGERE  for at rejse i tryghed og holde Grønland fri for Covid-19.
Det er vigtigt at understrege, at turister og andre rejsende til Grønland selv kan medvirke til at mindske smitterisiko (af enhver art):

 • Rejs kun, hvis du føler dig helt rask
 • Medbring din egen hånddesinfektion gel
 • Åbn vinduer på dit hotelværelse mindst 10 minutter hver dag
 • I butikker: Undgå at røre ved genstande, du ikke har tænkt dig at købe
 • Sørg for, at du har købt rejseforsikring, før du tager afsted
 • Vær tålmodig! Alt kommer til at tage lidt længere tid (fra ombordstigning af fly, busser og både til bestilling af mad, osv., fordi det er nødvendigt at foretage ekstra rengøring gennem hele dagen)

OBS: Kirurgisk eller FFP2 maske på alle flyvninger

Når du flyver til, i og fra Grønland er det påkrævet at bære egen kirurgisk eller FFP2-maske, som dækker både næse og mund. Børn under 6 år er undtaget. Masken skal bæres, fra du møder op i din afrejselufthavn, og indtil du forlader lufthavnen på din slutdestination.

Masken kan tages af, når du skal spise. Det anbefales, at du tager en ny ubrugt maske på, når du har spist. I Grønland kan masker købes i Pilersuisoq, Pisiffik og Brugsen samt en række andre butikker.

Mere information