Vi er specialister i erhvervsrejser Vi giver dig tryghed hele vejen Vi er en del af Air Greenland & Grønland
Praktisk information / Covid-19 – Seneste opdatering

Covid-19 – Seneste opdatering

OPDATERING om rejser i, fra og til Grønland vedr. Covid-19

VIGTIG opdatering 6. august, 2021

VIGTIGT: På grund af et større udbrud af Covid-19 i Grønland,  er der en midlertidig stramning af reglerne: I perioden 10. – 24. august, 2021 er det kun færdigvaccinerede, der kan rejse ind i landet, såfremt man ikke har permanent adresse i Grønland.

Fra 1. juli 2021 kan op til 1060 rejsende flyve til Grønland om ugen. Rejser til og fra Island blev også åbnet 1. juli, 2021. I august flyver både Air Greenland og Air Iceland en ugentlig afgang til Nuuk. Folk, der er FÆRDIGVACCINEREDE, skal IKKE længere gå i karantæne eller gentestes ved ankomst i Grønland.

Der er også skærpede regler for indenrigsrejser visse steder i Grønland. Læs mere her. 

Læs mere om reglerne på Landslægens Coronahjemmeside.

 

OBS: Kirurgisk maske på alle flyvninger

Når du flyver til, i og fra Grønland er det påkrævet at bære egen kirurgisk maske, som dækker både næse og mund. Børn under 6 år er undtaget. Masken skal bæres, fra du møder op i din afrejselufthavn, og indtil du forlader lufthavnen på din slutdestination.
Masken kan tages af, når du skal spise. Det anbefales, at du tager en ny ubrugt maske på, når du har spist. I Grønland vil masker kunne købes i Pilersuisoq, Pisiffik og Brugsen samt en række andre butikker.

Rejser fra Danmark til Grønland

 • Du skal fremvise en negativ COVID-19 test inden indrejse til Grønland. Testen skal efterleve de gældende anvisninger, som du kan finde her
 • Du skal udfylde en SUMUT-blanket før indrejse
 • Det er ikke folk fra alle lande, der kan rejse ind i Grønland. Grønland følger samme retningslinjer som Danmark. En liste over landene kan ses på udenrigsministeriets hjemmeside

Re-test og karantæne i Grønland

Grønlands Selvstyre kræver, at du går i karantæne ved ankomst til Grønland. Du kan lade dig genteste på femtedagen i Grønland. Hvis denne test er negativ, kan du forlade din karantæne (der kan gå nogle dage, før du får svar). Hvis du ikke bliver gentestet, skal du forblive i karantæne i 14 dage. Dette gælder for disse 12 byer: Nuuk, Ilulissat, Sisimiut, Maniitsoq, Qaqortoq, Narsaq, Aasiaat, Qasigiannguit, Qeqertersuaq, Paamiut, Kangerlussuaq og Narsarsuaq.

Hvis du er færdigvaccineret for Covid-19

Er du færdigvaccineret, gælder rejsereglerne beskrevet ovenfor, MEN du kan blive gentestet på din anden dag i Grønland. Er denne test negativ, behøver du ikke længere at være i karantæne. En færdigvaccineret person er i dette tilfælde en person, der har fået begge Covid-19 vaccinationer og at der er gået 14 dage siden det sidste stik.

Hvis din slutdestination i Grønland IKKE er en af de 12 ovennævnte byer eller bygder

I et forsøg på at mindske risikoen for at der kommer smitte til udsatte steder, hvor der er langt til et sygehus, er Grønland delt op. Hvis du skal til byer og bygder, der ikke er på listen ovenfor, skal du re-testes først. Du skal opholde dig i en af de ovenstående byer og bygder, indtil du kan fremvise en negativ re-test taget på femtedagen af dit ophold, eller til du har opholdt dig i 14 dage i Grønland.

Fra Grønland til Danmark

Du kan godt rejse til Danmark fra Grønland nu, men Naalakkersuisut fraråder ikke-nødvendige rejser. Du skal dog være opmærksom på, at du som rejsende på returrejsen til Grønland skal følge de regler, der er opsat i forbindelse med indrejse til Grønland (se linket ovenfor). Du skal eksempelvis have en gyldig, negativ coronatest for at rejse tilbage ind i Grønland.

Internt i Grønland

Internt i Grønland er der ikke længere nogen restriktioner på rejser.
Du kan kontakte os på telefon +299 70 11 07 mellem kl 8 og 16. Er du i Danmark, kan du ringe på +45 33 13 10 11 mellem kl. 8 og 16 dansk tid.
Der kan ske ændringer hele tiden, så vi anbefaler, at du følger med i dagspressen og på www.nun.gl.

Politiet kontrollerer
Det bliver politiets opgave at sørge for, at det ikke kommer personer ind i landet, der kommer fra såkaldt højrisikolande.
Du kan læse mere om de nye regler på Naalakkersuisuts hjemmeside.

Tryghed på rejsen
Grønlands Rejsebureau har været i dialog med vores grønlandske samarbejdspartnere. Vi har sendt en række vejledninger, som de kan bruge som hjælp i deres forberedelser, når de begynder at modtage turister igen.
Det skal understreges, at Grønland fra starten af Covid-19-pandemien har fulgt den danske stats retningslinjer. Ydermere har Nalakkersuisut/Grønlands Selvstyre også introduceret egne retningslinjer i samarbejdet med de grønlandske sundhedsmyndigheder.

Hvad SKAL du som gæst sørge for at have i orden inden afrejse til Grønland:

 • Du skal stadig kunne fremvise en negativ Covid-19 test ved afrejse til Grønland
 • Din negative COVID-19 test må højst være fem dage gammel på dagen for din afrejse til Grønland
 • Du SKAL udfylde en SUMUT-blanket, som du skal tage med på din rejse til Grønland. Du kan downloade SUMUT blanketten her
 • Du SKAL bære mundbind fra det tidspunkt, du går ind i Kastrup Lufthavn til det tidspunkt, du forlader lufthavnen på din slutdestination. D.v.s. skal du rejse til Nuuk, så er det indtil du forlader Nuuk lufthavn.

Hvad kan vores gæster selv gøre YDERLIGERE  for at rejse i tryghed og holde Grønland fri for Covid-19
Det er vigtigt at understrege, at turister og andre rejsende til Grønland selv kan medvirke til at mindske smitterisiko (af enhver art):

 • Rejs kun, hvis du føler dig helt rask
 • Medbring din egen hånddesinfektion gel
 • Åbn vinduer på dit hotelværelse mindst 10 minutter hver dag
 • I butikker: Undgå at røre ved genstande, du ikke har tænkt dig at købe
 • Sørg for, at du har købt rejseforsikring, før du tager afsted
 • Vær tålmodig! Alt kommer til at tage lidt længere tid (fra ombordstigning af fly, busser og både til bestilling af mad, osv., fordi det er nødvendigt at foretage ekstra rengøring gennem hele dagen)

Du kan du ringe til os på +45 33 13 10 11 mellem kl. 8 og 16 dansk tid eller på mail team@prod.grberhverv.klean.dk.

Mere information

Kontakt os

Hvis du har bestilt en rejse i den periode hvor der ikke flyves mellem Danmark og Grønland eller I Grønland, vil vi kontakte dig for ændring eller refundering af din rejse.

Du er også velkommen til at kontakte os på tlf. eller ved at sende en mail:

E-mailteam@prod.grberhverv.klean.dk
Telefon:  +45 3313 1011

Telefonerne er åbne alle hverdage mellem:
Privatrejser: 10.00 – 15.30
Erhvervsrejser: 8.00 – 16.00