Vi er specialister i erhvervsrejser Vi giver dig tryghed hele vejen Vi er en del af Air Greenland & Grønland

Tidsforskel

Det er altid lokaltid, der er anført på din rejseplan.

Ændring af tidszone i det meste af Grønland

Inatsisartut, Grønlands Parlament, har vedtaget en ny lov om nye tidsbestemmelser i Grønland. Når Danmark og det meste af Europa skifter til vintertid/normaltid natten til søndag den 28. oktober 2023, vil Grønland fortsat være på det, der svarer til sommertid.

Det betyder, at tidsforskellen mellem Vestgrønland og Danmark/Europa vil være tre timer, og ikke fire timer, som vi er vant til.

Hvis du er i Grønland, skal du derfor ikke stille uret en time tilbage, når sommertiden slutter i 2023.

Den nye tidszone vil betyde, at der er fremover er tre timers forskel mellem Nordamerikas østkyst (ET) og Grønland, og mellem Europa (CET) og Grønland.

Indtil nu har vi været vant til, at der er fire timer mellem Grønland og Europa (CET) og to timer mellem Grønland og den nordamerikanske østkyst.

Hvordan vil det påvirke dig rejsemæssigt efter den 28. oktober, 2023?

Hvis du er i Grønland, vil dine fly afgå en time senere end oprindeligt planlagt, hvis du har købt en billet før denne dato. Det skulle du meget gerne modtage en sms om fra dit flyselskab.
Vær opmærksom på, at flytider fra Danmark, og indenrigsflyvninger til og fra Nerlerit Inaat/Constable Pynt, Ittoqqortoormiit og Pituffik Space Base/Thule ikke bliver berørt af ændringen, da de fortsat er i samme tidszoner som før.