Vi er specialister i erhvervsrejser Vi giver dig tryghed hele vejen Vi er en del af Air Greenland & Grønland

Hoteller i Grønland

I de fleste byer i Grønland er der et eller flere hoteller, og så er der enkelte byer med andre overnatningsmuligheder.

I de fleste bygder er der også alternative overnatningsmuligheder. Vi kender de gode steder, så du kan altid booke hos os og være sikker på, at du får et godt sted at sove. Efterhånden som vi præsenterer hoteller i vores erhvervsnyhedsbreve, udvider vi herunder listen over hoteller i Grønland.

 

 

 

Hoteller i Nuuk

Hotel Hans Egede

Hvis du vil forkæle dig selv, skal du bo centralt på det 4-stjernede Hotel Hans Egede, hvor du fra byens bedste restaurant, Sarfalik, på femte sal har en totalt skøn udsigt. Herfra kan du se hele Nuuks centrum, de nærliggende fjelde og fjorden.  

Hotel Hans Egede er et af de største hoteller i Grønland, og det er en endeløs strøm af folk fra hele verden, der besøger Grønland på forretningsrejse eller fornøjelsestur. Hotellet har ikke mindre end to restauranter og en café og huser også en stor konferenceafdeling.  

Værelserne findes i fem standarder fra budget og standard over Polar Class til suiterne, så du kan vælge, hvor godt du skal bo. Alle værelser lige fra budgetværelset er inklusive morgenmad og har fladskærms-tv med gratis tov og radio, wifi og lækre Jensen Senge, og selvfølgelig er der mere og mere inkluderet, jo højere kategori, du vælger. Hotellet har også 15 dejlige 2-3 værelses lejligheder i nærheden. 

Hotel Hans Egede Express

Hotel Hans Egede Express er et 2-stjernet lavprishotel meget centralt placeret i Nuuk. HHEE er ejet af Hotel Hans Egede og er centreret om funktionalitet og design, og alle værelserne er indrettet med fladskærms-tv og gratis wifi. 

Hotellet er har 108 værelser i fire forskellige kategorier, Express, Family, Pluss og Sea. Der er morgenmadsrestaurant på hotellet, og ligger i nærheden af alle centrums mange restauranter, så der er aldrig langt til et sted med frokost eller middag. 

Hotel Søma Nuuk

Det 3-stjernede Hotel Søma Nuuk har 43 værelser i fire forskellige kategorier  – Superior, Standard PLUS, Standard og økonomiværelser. Derudover er der fem Bed & Breakfast værelser, så der er noget for alle.  

Mange af værelserne findes med både enkelt- og dobbeltseng. Superiorværelser er store og lyse med tv, trådløst netværk, telefon, bad og toilet. De 12 standard Plus-værelser er også store og lyse med ovennævnte faciliteter. Standard-værelser er moderne og velholdte med tv, telefon, trådløst netværk, bad, toilet og nyt inventar. Der er også en hotellejlighed med plads til seks, hvis du har familien med. 

Cafeen på Sømandshjemmet er som en dagligstue både for dem, der obr der, og mange, som kommer dagligt for at spise eller få en kop kaffe. Der er gratis wifi overalt på hotellet, hvadenten du er overnattende gæst eller kommer for en hurtig snak eller snak. Sømandshjemmet i Nuuk har også fine mødefaciliteter for op til 50 personer, og derudover sætter Sømandshjemmet en stor ære i at leve op til bæredygtighedsprincipper.  

Inuk Hostel

Inuk Hostel er et superhyggeligt hostel, der ligger nær vandkanten med en glimrende udsigt til Sermitsiaq. Inuk Hostel er centreret om Café Inuk, hvor der både er cafe, mødefaciliteter og mad, prepareret af grønlandske specialiteter som rensdyr, får og fisk. Om sommeren kan du komme med ned til stranden og spise fisk på traditionel, grønlandsk manér. Inuk ligger ikke centralt, men der er kun 20 minutters gang til  centrum, og udsigten er det værd! 

Omkring cafeen ligger fire hytter, der er bygget efter et typehusforslag for Grønland fra 1930’erne, og det giver en helt speciel stemning. Der er opholdsstue med tv i hver hytte. Der er tre hytter med med fire værelser og en hytte med to værelser, og alle har de en fantistisk udsigt og gratis wifi for gæsterne. 

Hotel Nordbo

Hotel Nordbo byder på 23 moderne og hyggelige hotellejligheder på Vandsøvej. Det er ikke i centrum, så der er dejligt roligt, og alligevel tager det kun 10 minutters gang at nå til Nuuks midtpunkt med alle restauranterne og forretningerne. 

Hotel Nordbo ligger i en samling bygninger med udsigt over Nuuk Centrum og lejlighederne er nyrenoverede med nye vinduer, inventar og eget bad/toilet og eget veludstyret køkken 

Mange af lejlighederne har eget soveværelse og nogle endda både stue og spisekøkken. Der er lagt vægt på at skabe en hjemlig stemning, så det er et godt valg for længere ophold. Nordbo har også eget vaskeri af samme grund. 

Lejlighederne kommer i fem kategorier:  Studiolejligheder, 2- værelses lejlighed til helholdsvis 2, 3 og 5 personer, og så er der superiorværelser med en 1 ½ mands seng, veludstyret køkkenafsnit og et stolearrangement.  

Hotel Aurora

Hotel Aurora er det nyeste skud på hotelstammen i Nuuk. Det er et boutique-hotel, der ligger i det gamle industrikvarter, men dog ikke længere end man kan gå til cedntrum på 10-15 minutter. På den måde minder det om de mange hoteller, der er sprunget op i de mere autentiske bydele i Europas storbyer. 

Hotel Aurora har 19 dobbeltværelser, 12 komfort familieværelser og et enkelt enkeltværelse. Alle værelser kommer med eget bad og toilet og der er gratis morgenmad i det store spise- og loungeområde. Det er også muligt at få enkle frokost- og middagsretter. 

Hotel Aurora råder også over flere hostels og lejligheder i Nuuk.  

Hoteller i Ilulissat

Hotel Arctic i Ilulissat

Grønlands bedste og nok mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Der blev grinet højlydt, da Hotel Arctic blev bygget langt udenfor Ilulissat tilbage i 1984. Hvorforskulle det dog ligge langt udenfor lands lov og ret? Efter tre-fire udbygninger bliver der ikke grint mere.

Det 4-stjernede hotel ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Isfjordsmundingen og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette har det et 5-stjernet konferencecenter, hvis du skulle få brug for det. Hotellets 95 værelser og suiter er fordelt over ni kategorier, så der er altid et værelse, der passer til dine ønsker.

Hotellet byder på fremragende middage i to restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord. Du vil elske det!

 

Best Western Hotel Ilulissat

Det 4-stjernede Hotel Ilulissat åbnede i juni 2022. Hotellet ligger centralt i Ilulissat, og tilbyder transportservice til og fra lufthavnen. Der bliver gode møde- og konferencefaciliteter. Restauranten med bar finder du på øverste etage ved siden af tagterrassen. Her serveres morgenmad, frokost og middag samt kaffe, drinks og kager.

De 78 værelser bliver fordelt på to suiter, 16 superiorværelser, 18 executiveværelser, 30 standardværelser og 12 familieværelser. Alle værelser har dobbeltsenge, og der er 2 udklappelige køjesenge i familieværelser.

Hotel Ilulissat har moderne møde- og konferencelokaler med syv veludstyrede og fleksible mødelokaler.

 

 

Hotel Søma Ilulissat

En del af vores erhvervskunder er glade for sømandshjemmene i Grønland og Hotel Søma Ilulissat (det tidligere Hotel Avannaa) er det nyeste medlem af Søma-kæden. Dette betyder, at alt overskud går til velfærdsarbejde blandt fiskere og sømænd i Grønland og Danmark.

Hotel Avannaa ligger i udkanten af Ilulissat. Hotellet vil gerne skabe en uformel stemning blandt deres gæster, og der er ALTID frisk kaffe på kanden!

Hotellet har 21 dobbeltværelser, som også kan benyttes som enkelttværelser, og hertil er der en stor penthouselejlighed, hvis du har brug for lidt mere plads under dit ophold.

Alle værelser har egen indgang fra svalegangen, hvor der er en fin udsigt over byen.

Hotel Søma Aasiaat

Hotel Søma Aasiaat er et virkelig hyggeligt familiehotel med 52 værelser i fire forskellige kategorier. Værelserne er fordelt mellem en hovedbygning og et anneks tæt på hinanden. Der er døgnåben café og mulighed for fuld pension. Hotel Søma Aasiaat er klassificeret med 3 hotelstjerner. I hovedbygningen er der to Superior-værelser, hvor komforten i top. Der er designermøbler, stort badeværelse, køleskab, 32” satellit TV med mere, og der er selvfølgelig havudsigt.

Der er 18 Standard PLUS værelser, som er moderne værelser, indrettet med lækre designermøbler, 32” satellit TV, elkedel med kaffe og te og et stort, lyst badeværelse. På dobbeltværelserne er der mulighed for en ekstra opredning.

De 18 standardværelser er lyse og har eget toilet og bad, 28” satellit TV og elkedel med kaffe og te. De er fordelt på hovedbygningen og annekset. (TV på standardværelserne i annekset har ikke satellit kanaler).

Skal du være der i længere tid, kan vi også anbefale Hotel Søma Aasiaat otte bed & breakfast-værelser i annekset eller en af de tre dejlige 3-rums hotellejligheder, som alle er udstyret med the-køkken, hvor der er 2 kogeplader, mini ovn, el-kedel og service til 4 personer.

 

Hotel Sisimiut

Hotel Sisimiut er en hjørnesten i Grønlands næststørste by, og det perfekte sted for forretningsfolk med gratis wifi, mødelokaler og konferencecenter.

Hotellet tilbyder værelser i flere kategorier, inklusive Business-suiter, der ligger på 4. sal med en skøn udsigt mod enten Sisimiuts vartegn, fjeldet Nasaasaaq, eller byen og Davidstrædet. Værelserne er indrettet med to sammenhængende værelser. Der er soveværelse med komfortable senge, klædeskab og arbejdsplads. Stuen har en sofagruppe og et bord med stole.

Alle værelser har gratis wifi og fladskærms-tv med gratis adgang til flere tv- og radiokanaler. Der er te- og kaffefaciliteter på værelset, og morgenbuffeten er inkluderet og serveres i Brasserie & Restaurant Nasaasaaq, hvor der også er en hyggelig bar.

Der er også en lækker spa med to udendørs hot tubs, så du kan ligge og nyde varmen udendørs efter en god vandre- eller skitur. Hotel Sisimiut er det ideelle hjem væk fra hjemmet, hvis du har forretninger i en af Grønlands mest spændende byer.

 

 

Hotel Angmagssalik

Der er kun få udsigter i Grønland, der er lige så storslået som den fra Hotel Angmagssalik. Vi skal gerne indrømme, at det rent fysisk er op ad bakke at komme op til hotellet, men det er virkelig gåturen værd (du kan også komme derop med hotellets minibus).

Hotellet har 40 rum i forskellige kategorier,. her er adgang til wifi (mod betaling) og en god restaurant.

Hotellets renoverede lounge har en charmerende retro-stemning, og du føler nærmest, at du er med i en westernfilm. Bortset fra de hyggelige loungeområder og pæne værelser, har hotellet også en terrasse med en udsigt, der får dig til at tabe næse og mund. Tasiilaq ligger nemlig i en smuk bugt, omgivet af majestætiske spidse tinder. Udsigten alene er et sandt privilegium, og på hotellet har de også gjort sit for, at du skal føle dig godt tilpas.

Og så er Hotel Angmagssalik det eneste hotel i Grønland, der har en privat helikopter til udflugter.

Hotel Maniitsoq

Hotel Maniitsoq har en fantastisk beliggenhed lige over havnen med udsigt over fjordsystemet. Hotellets restaurant serverer fremragende mad, hvor du kan nyde en hyggelig aften med dem, du arbejder med. Der er 21 røgfri værelser på hotellet af god standard. Værelserne har eget bad/toilet og 32” fladskærms TV med gratis satellitkanaler, og der er også gratis wifi på hele hotellet. Hotel Maniitsoq har et konferencecenter med optimale forhold for kursusarrangementer på op til 30 personer, og der er plads til 60 deltagere i møder og konferencer.

(De to fotos ovenfor er taget af Filip Guilda fra Visit Greenland)